Takaisin

Luomulaulu

 

ENSIKSI TULI IDEA TAPAHTUMASTA, Sen jälkeen laadimme kirjeen kyläläisille !
 
Luomulaulu-tapahtuma talkoohengessä.

Järjestimme ensimmäisen laulukurssin Vuorilahden kylällä elokuun ensimmäisellä viikolla 31.7 - 6.8. 2005. Kurssilla opettivat oopperalaulajat Ritva Auvinen, Juha Kotilainen ja allekirjoittaneet. Mukaan oli myös Laura Jurkka tempauksineen.
Eli: Luvassa oli riemukkaat iltamat ja konsertteja, joissa kuultiin ihanaa musiikkia laidasta laitaan: operettisävelmiä, Merikannon lauluja ja Jääkärin Morsian. Kurssin osallistujamäärä oli n.10 oppilasta, joista osa majoitettiin kylälle, lähinnä Paja-Ahon ja Tarvaalan välimaastoon (polkupyörä-matkan päästä). Kyseeseen tuli esim. vierashuone, vintti-, saunahuone tai aitta (mökki). Oma rauha molemmin puolin oli suotavaa.
Aamiaisesta ja lounaista huolehti Tarvaalan tila.
Toiveemme on tehdä Luomulaulu -tapahtumasta jokavuotinen piristysruiske meille kaikille..

Toisena vuonna oppilasmäärä kipusi jo kuuteentoista. Tiistai-iltana srk-keskuksessa pidettiin ensimmäinen yleisäkonsertti, jossa esiintyjinä olivat mm. Ritva Auvinen, Margareta Brandt, oppilaista Hedvig Paulig ja Georgij ( Ykä ) Babitsin sekä Miina-Liisa Värelä. Keskiviikkoiltana Vuorilahden maamiesseurantalo pullisteli innostuneesta yleisöstä. Illan teemana oli "Ansa ja Tauno" eli luvassa oli elokuvasävelmiä. Illan erikoisvieraana olivat juontaja Laura Jurkka ja Kai Hyttinen. Perjantaina yleisöllä oli vielä mahdollisuus kuulla oppilaita ja opettajia Tarvaalan riihessä. Yleisöllä oli vielä mahdollisuus kuunnella oppilaiden esityksiä seurakuntatalossa pidetyssä oppilasmatineassa lauantaina.
 
Vuoden 2006 oppilaita

LUOMULAULU 2007

Kolmas Luomulaulu järjestetään 29.7. - 4.8.2007. Oppilaita on kurssille tulossa parikymmentä. Tapahtuma on korkeatasoisen opetuksen sekä "luomuhengen" vuoksi jo varsin tunnettu laulunopiskelijoiden keskuudessa. Tänä vuonna viikko aloitetaan todella komeasti: Sunnuntaina 29.7.klo 19.00 Viitasaaren kirkossa pidettävässä konsertissa esiintyvät baritoni Jorma Hynninen säestäjänään Collin Hansen. Luvassa on siis suomalaisen laulumusiikin helmiä. Seuraava yleisötapahtuma on Vuorilahden maamiesseurantalolla pidettävä konsertti, jossa kuullaan operetti- ja musikaalisävelmiä. " Muistathan kai " illan esiintyjinäovat Ritva Auvinen, Margareta Brandt, Laura Jurkka ja Juha Kotilainen sekä oppilaat. Kirkkokonsertin pääsylippu maksaa ennakkoon ostettuna 18 € ja ovelta 20 €.

 

 

 

 

 

 

 

 
Jorma Hynninen & Collin Hansen
SUOMALAISEN LAULUMUSIIKIN HELMIÄ

OHJELMA

Toivo Kuula
Kesäyö kirkkomaalla ( V. A .Koskennniemi)
Tuijotin tulehen kauan ( Eino Leino )

Yö nummella (Aug.Hjelt, suom.J Snellman)
Epilogi ( V. A.Koskenníeni)
Jean Sibelius
Illalle ( A.V. Forsman-Koskimies )
Lastu lainehilla ( Ilmari Kianto)
Souda, souda, sinisorsa (A. V. Forsman-Koskimies)
Säf, säf, susa ( Gustav Froding )
Svarta rosor (Ernst Josephson)
Flickan kom ( J.L. Runeberg )
Var det en dröm? (J.Wecksell )
***** Väliaika *****

Yrjö Kilpinen
Lakeus I - V (V.A.Koskenniemi)

Oskar Merikanto
Linnulle kirkkomaalla (Eino Leino)
Laulaja taivaan portilla (Lauri Pohjanpää)
Käy kirkkomaata illoin vanhat mummot
Päivännousu kultaa kirkkomaan
Miksi laulan (J.H .Erkko)
Ma elän ( Larin Kyösti)
Elämälle (Ernst V. Knape, suom. Jussi Snellman)


Lippujen ennakkovaraus Telefon +358-14-537182, +358-40-5443025, +358-400-641757

email: leena.kolari@pp1.inet.fi
           brandt@welho.com

 

Jorma Kalervo Hynninen ( s 1941 ) on suomalaisen laulutaiteen arvostetuimpia taiteilijoita. Hänen ennakkoluuloton ja vakava suhtautumisensa taiteen tekemiseen on paitsi uudistanut laulujen tulkintaperinnettä myös synnyttänyt uusia nykyoopperoita. Hynnisen rakkainta aluetta on aina ollut lied. Liedeissä Hynninen on keskittynyt Schubertin, Schumannin, Brahmsin ja Wolfin laulusarjoihin sekä Sibeliuksen, Oskar Merikannon, Toivo Kuulan ja Yrjö Kilpisen lauluihin. Konserttilaulajana Hynninen on esiintynyt eri puolilla maailmaa. Oopperalaulajana Hynninen on tehnyt yli 60 roolia, joista merkittävimmät ovat olleet Don Garloksen Rodrigo, Figaron häiden kreivi Almaviva, Tannhäuserin Wolfram sekä yli kymmenen suomalaisen nykyoopperan pääroolit ( mm. Sallinen, Rautavaara ). Hynninen on esiintynyt maailman johtavissa oopperataloissa mm. New Yorkissa, Milanossa ja Wienissä. Maaliskuussa 2007 Hynnistä kuultiin Suomen kansallisoopperassa Aulis Sallisen Punainen viiva-oopperan Topina. Hynnisen laajaan levytuotantoon kuuluu myös negro spirituaaleja ja evergreenejä. Jorma Hynninen on toiminut Sibelius-Akatemian laulutaiteen professorina vuosina 1997-2003.

Collin Hansen (s. 1956) Collin Hansen opiskeli pianonsoittoa Eastman School of Musicissa, New Yorkissa, Frank Glazerin johdolla ja Suomessa Eero Heinosen ja Katarina Nummen oppilaana. Hän on suorittanut Sibelius-Akatemiassa pianodiplomin sekä musiikin maisterin tutkinnon. Collin Hansen debytoi solistisena pianistina menestyksekkäästi vuonna 1987 ja on siitä lähtien ollut usein nähty vieras johtavilla suomalaisilla musiikkijuhlilla kuten Helsingin Juhlaviikot, Savonlinnan Oopperajuhlat, Jyväskylän Kesä, Turun musiikkijuhlat, Kangasniemen musiikkijuhlat, Korsholman musiikkijuhlat ja Kajaanin Sana ja Sävel. Collin Hansen on tämän hetken kysytyimpiä lied-pianisteja. Hän on konsertoinut kaikissa Pohjoismaissa, Hollannissa, Sveitsissä, Italiassa, Ranskassa, Virossa, M
eksikossa, Kiinassa, Kanadassa, sekä USA:ssa mm. Carnegie Hallissa. Hän on vieraillut useiden suomalaisten ja pohjoismaalaisten orkesterien solistina esittäen Mozartin, Beethovenin ja Brahmsin pianokonserttojen lisäksi Messiaenin ja Strawinskyn piano-orkesteriteoksia. Collin Hansen toimii lehtorina Sibelius-Akatemiassa ja on Viitasaaren LuomuLaulu- tapahtuman taiteellinen johtaja.

 

 

 

 

 

 

 


 

Jorma Hynninen ja Collin Hansen 29.07 Viitasaaren kirkko

Avajaiskonsertissa Viitasaaren kirkossa oli n. 250 kuulijaa. Yleisö palkitsi esiintyjät runsain aploodein ja taiteilijat joutuivat eittämään yleisölle ylimääräisinä numeroina vielä Merikannon Merellä ja Muistellessa. Viitasaaren kirkossa oli koettu todellinen elämys suomalaisen laulumusiikin helmien äärellä.


K. Lehtola ja Anne Korpelainen 1.08 Vuorilahden Mms-talo "Muistathan kai" - iltamissa


Vuorilahden Maamieseurantalolle kokoontui jälleen lähes 200 henkilöä kuuntelemaan operetti-ooppera- ja viidesävelmiä. Opettajien Ritva Auvisen, Margareta Brandtin ja Juha Kotilaisen lisäksi oppilaista esiintyivät K. Lehtola ja Anne Korpelainen, Tuija Sauro, Pekka Einistö ja Jukka Hietaniemi. Pianon takana koko illan tuttu mies, Collin Hansen.


Muistathan kai" - iltamien tähdet tauolla

Laululeiri päättyi seurakuntatalossa pidettyyn oppilasmatineaan 4.8.2007. Ohjelma oli seuraava:

Jeni Packalen Cruda sorte Rossiini
Janne Myllylä Den första kyssen Sibelius
Katariina Heikkilä Syystunnelma Kuula
Leena Setälä Illalla Kilpinen
Marja-Leena Lehtimäki Viimeinen kehtolaulu Pylkkänen
Helena Kangas-Siren Delizie contente Cavalli
Pilvi Äikäs Amour viens aider Saint-saens
Pekka Einistö Banco/Come dal ciel Verdi
Miina-Liisa Värelä & Nina Meyke L'heure exquise Hahn , Un grand sommeil noir Honegger
Anna Maria Parkkinen Marquirete/ L'altra notte Boito
Jukka Hietaniemi Ständchen Schubert
Nora Palomäki Se tu m'ami Pergolesi
Raija Inha Vezzosette e care pupillette Falconieri
Päivi Mäkelä Nel cor piu non mi sento Paisiello
Maria Virtanen I systrar i bröder Sibelius
K. Lehtola Pace, pace / Forza Verdi
Saara-Maija Strandman & Johanna Tilus Trois poemes de Louis Lalanne Poulenc